Председателят на консервативната Австрийска народна партия Себастиан Курц, спечел изборите на

...
Председателят на консервативната Австрийска народна партия Себастиан Курц, спечел изборите на
Коментари Харесай

Австрийската народна партия започва преговори за коалиционнен кабинет с Партията на свободата

Председателят на консервативната Австрийска национална партия Себастиан Курц,  спечел изборите на 15 октомври, покани на договаряния за съставянето на ръководеща коалиция  дясната Австрийска партия на свободата. Преговарях с Австрийската партия на свободата. Имаме доста общи моменти, само че и разлики. Видях, че водачът на тази партия Хайнц-Кристиан Щрахе има интерес към промени в Австрия. Искам да поканя АПС на съдружни договаряния, сподели Курц на специфична конференция.
И двете партии водят акция за по-строг имиграционен надзор, бързи депортации на претендентите за леговище с отхвърлени молби и строги ограничения против радикалния ислям, означи Асошиейтед прес.
Австрийският президент разпореди задачата на 31-годишния Курц, който е външен министър в настоящето държавно управление, предвождано от социалдемократите, да сформира кабинет, което ще го направи най-младия водач в Европа. 

Сочената за извънредно дясна АПС последно са взели участие в австрийски кабинет през 2000-та  година. Това докара до наказания против Австрия, защото тогавашният водач на  Партията на свободата Йорг Хайдер се изрече в поддръжка на " методичните " политики за претовареност на Адолф Хитлер. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР